msie-dummy
distance
language button
dummy
language button
dummy
language button
dummy
distance
thumbnail
dummy
thumbnail
dummy
thumbnail
dummy
thumbnail
dummy
thumbnail
dummy
thumbnail
dummy
thumbnail
msie-dummy
distance
Logo
distance
Μισίρια Ρεθύμνης - Κρήτη - Ελλάδα


distance distance distance distance distance
photo
 
Tα Μισίρια είναι ένα από τα παλιά χωριά που ενώθηκαν με την πόλη του ▶ Ρεθύμνου. Ο οικισμός βρίσκεται ανατολικά της πόλεως περίπου στη μέση του δρόμου προς τον ▶ Αδελιανό Κάμπο, όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα από τα μεγάλα ξενοδοχεία.
 
photo
 
Ο Νόμος για την αναδιάρθρωση των Κοινοτήτων, που ψηφίστηκε το 1973 κατέστησε τα Μισίρια ανεξάρτητη ενορία, χωρίς όμως να τους παραχωρήσει δικό τους Ναό και Κοινοτικό Κατάστημα.

Από τότε οι γειτονικές κοινότητες φροντίζουν τους ενορίτες.

Σύμφωνα με τον αριθμό των κατοίκων τα Μισίρια θεωρούνται μεγάλη Κοινότητα, όχι όμως και πλούσια.
photo
 
photo Οι περισσότεροι από τους κατοίκους είναι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, που ήρθαν στις αρχές του αιώνα από τη σημερινή Τουρκία.

Έπρεπε να εγκαταλείψουν τα χωράφια, τα λιβάδια και τα σπίτια τους, που κατείχαν για αιώνες και αναγκάστηκαν να κάνουν μια καινούρια αρχή σαν πρόσφυγες. Εγκαταστάθηκαν σε μέρη, που ήταν ακατάλληλα για τη γεωργία γιατί η καλλιέργεια του εδάφους ήταν δύσκολη.
 
Όταν η τουριστική βιομηχανία ανακάλυψε την ▶ Κρήτη και το Ρέθυμνο, κτίστηκαν ξενοδοχεία στις πλούσιες περιοχές της πόλης και στον Αδελιανό Κάμπο.

Οι κάτοικοι των Μισιρίων δεν είχαν τα μέσα για να λάβουν μέρος στο κτίσιμο της τουριστικής υποδομής. Και γι' αυτό το λόγο υπάρχει ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο κενό, που εκτείνεται μεταξύ της πόλης και των τουριστικών προαστίων.
 
photo Το 1994 ξεκίνησε τελικά η ανέγερση της εκκλησίας των Μισιρίων, η οποία θα περιλαμβάνει και ένα Πνευματικό Κέντρο με μια αίθουσα για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όλοι οι κάτοικοι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες και ο σκελετός έχει σχεδόν αποπερατωθεί.

Παρόλες τις προσπάθειες δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα να τελειώσουμε τον Ιερό Ναό και το κέντρο, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.
photo
 
Γι' αυτό το λόγο η ενορία και ο ιερέας ζητούν τη βοήθεια των πιστών όλου του κόσμου.

Δεν μπορούμε με δικά μας μέσα να τελειώσουμε το μεγάλο έργο, να χαρίσουμε στην ενορία μας μια δική της Εκκλησία και ένα Πνευματικό Κέντρο. Σας παρακαλούμε να μας βοηθήστε, για να αποκτήσουμε σύντομα ένα μέρος συνάντησης και προσευχής για τους ενορίτες μας.
 
Σκεφτείτε ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε ειδικά τα παιδιά μας και τους ηλικιωμένους, για τους οποίους ο Ιερός Ναός πρέπει να αποτελέσει ένα στήριγμα στις δυσκολίες της ζωής.

Στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος έχει ανοιχτεί ένας λογαριασμός, όπου μπορείτε να καταθέσετε τη δωρεά σας. Ο αριθμός είναι 756 54 002 288.

Ελπίζουμε στην βοήθειά σας για την οποία θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά εκ των προτέρων.
photo
 
Για την περίπτωση που θα έχετε περαιτέρω απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.
 
Μετά τιμής
Το Δ.Σ.
Παντελεήμων Φλουρής
Πρωτοπρεσβύτερος
Γ. Κουρμούλη 52
GR-74100 Ρέθυμνο
Τηλ. (0030) 28310 51931
Γραφείο (0030) 28310 23410
Κηνιτό (0030) 6972 813564
Τα μέλη
Ν. Κουνδουράκης
Ηρ. Κυριακάκης
Γ. Βαφάκης
Ν. Κτιστάκης
 
E-mail προς ▶ Ο Ιερός Ναός Πέτρου και Παύλου


Είστε ο επισκέπτης υπ' αριθμός   1 4 7 1 9 9

icon   icon
View the guestbook Sign the guestbook

▶ Συστήστε την σελίδα αυτή σε φίλους


Το web design και το hosting είναι δωρεά της

 
logo Thimonies Villas: 3 holiday homes in Roussospiti, Crete
distance
3 comfortable villas & 1 studio above the bay of Rethymnon with private swimming pools, BBQ, open fireplace, air conditioning, satellite TV & WiFi Internet
 
logo Creta online - Internet catalog for the Mediterranean Island of Crete
distance
Internet Reservation Service for the island of Crete: Hotels, holiday apartments and studios, vacation rentals and villas, car hire, excursions, and plenty of other offers and information


  ▶ πίσω  


Copyright (c) 1999 - 2020 by Ingo H. Dietrich All rights reserved